НОВИНИ
СТОПАНКАТА НА ГОСПОД
09.04.2019
 
сказание и требник на българската народна вяра

Безплатно представяне на книгата от автора – Розмари Де Мео
гр. Елена, 12-ти април (петък), от 17.30ч.

Общностен център (бившата поликлиника)

В памет на д-р Константин Де Мео

Уважаеми жители на град Елена, след 23 издания, само за две години, смело и с радост мога да заявя че „Стопанката на Господ” е най-четената книга в България!

Представена е само един път, на премиерата си в София. В последствие съм канена многократно в много градове в страната, но признавам, че отказвам такава покана. Мисля, че една книга би трябвало сама да намери пътя си и че рожбата на един автор е далеч по-важна от личността му.

Но когато получих покана от Елена, реших да се отзова. В този град съм прекарала част от детството си. Всеки път, когато отида, се чувствам изключително горда с дядо ми, когото толкова много хора помнят с добро – доктор Константин Де Мео. Дядо беше осъден от народната власт и екстрадиран в Елена, където живя и работи като лекар 25 години (до 1981г.). В негова памет правя това представяне, за да поканя всеки, който го помни. Бих искала да ви разкажа и за него. Той остави дълбока и достойна следа след себе си. Неговото име и кръв са и отговорът на въпроса, който толкова често се задава: „Българка ли написа „Стопанката на Господ?”

Всеки, който не познава „Стопанката на Господ” и работата ми може да влезе в www.narichane.com

Имам и една огромна молба, която отправям с надежда: „Моля всеки, който има някакъв спомен или картина , останала от дядо ми, да ми я снима или донесе, поне да я видя! Ще ви бъда изключително благодарна!

За мен е огромна чест да ви посрещна точно в Елена!

Оставам с обич и почит!

Розмари Де Мео (внучка)

П.П. Който желае, може да се включи и в семинара ми на 13-ти и 14-ти „Дарът на българския корен” в Екопарк Елена https://www.facebook.com/events/2313323312270718/