Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2KQ5
Z7_PPGAHG800PTQ60QP77PFS12CJ4

Транспорт

Дата на публикуване: 18.08.2020
Последна актуализация: 28.11.2022

Ако желаете да посетите Елена, има няколко начина да стигнете до града - с автомобил, с автобус или с влак до гара Горна Оряховица.

Ако разполагате с автомобил и се намирате в Северна България, трябва да използвате отбивката за град Елена на магистралата София-Варна, след Велико Търново в посока към Варна. Друг възможен път е през Дебелец и Плаково, но пътят е тесен и не добре поддържан. Ако идвате от Южна България можете да използвате пътя Сливен-Стара река-Елена, който е в много добро състояние, както и прохода Твърдица-Елена, който е най-кратката връзка между Северна и Южна България.

В случай, че пътувате с автобус, можете да използвате ежедневните транспортни линии от Велико Търново и Горна Оряховица.

В днешно време железопътният транспорт е един от най-евтините, но за съжаление до Елена няма пътническа връзка. Можете да използвате гара Горна Оряховица, която е един от най-големите железопътни възли в страната. От гарата четири пъти на ден тръгват автобуси към Елена, които са съобразени с разписанието на влаковете.